{ "title": "Boyun Hareketleri", "image": "https://www.boyun.gen.tr/images/boyun-hareketleri.gif", "date": "19.01.2024 21:10:49", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Boyun hareketleri, düzenli olarak yapıldığından boynun güçlenmesine yardımcı olacak, boynun esneklik kazanmasını sağlayacaktır. Boyun vücudun başla iletişimini sağlayan bir köprüdür. Bu nedenle herkes güçlü bir boyna ihtiyaç duyar. Boyun kaslarının hareketlerle güçlendirilmesi sayesinde, boynunuz başınızı daha rahat taşıyacaktır. Boynunuz ne kadar güçlü olursa, başınızı o kadar rahat taşır. Bazı zamanlarda başınızın daha fazla ağırlaştığını hissetmiş olabilirsiniz. Bu durumda kendinizi daha iyi hissedebilmek için, boyun egzersizleri yapmalısınız. Düzenli şekilde yapılan boyun hareketleri, boynun işlevini daha rahat yapmasını sağlayacaktır.

Boyun hareketleri nasıl yapılmalı?

Öne eğme: Boynunuzu rahat bir pozisyonda bırakıp, yavaş bir şekilde çenenizi göğsünüze değecek şekilde öne doğru eğmeye çalışın. Daha sonra yavaş bir şekilde başınızı kaldırın. Bu hareketi beş defa yapın.

Arkaya uzatma: Başınızı arka tarafa doğru serbest bir şekilde bırakın. Başınızı gidebildiği kadar arkaya götürün ve tavana bakın. Daha sonra başınızı yeniden dik konuma getirin. Bu hareketi beş defa tekrar edin. Bunu yaparken baş dönmesi hissederseniz, bunu geçerek diğer harekete geçin.

Boyun çevirme: Başınızı dik bir şekilde tutarak, karşı tarafa bakın. Hareket sırasında başınızı eğmeden sağ tarafa doğru çevirebildiğiniz kadar çevirmeye çalışın. Daha sonra yeniden karşıya bakacak şekilde geriye çevirin. Bu hareketi de beş defa yapın. Ardından sol tarafa doğru aynı hareketi uygulayın. Yine hareket sırasında baş dönmesi hissederseniz diğer harekete geçebilirsiniz.

Yanlara eğme: Karşı tarafa bakarken, başınızı sağ ve sol tarafa eğerek kulağınızla omuzlarınıza değmeye çalışın. Bu hareket hem sağa hem de sola beş defa yapılmalıdır.

Baskı uygulama: Başınızın sağ tarafına avucunuzu yerleştirin. Yavaş bir şekilde avucunuzla başınıza baskı uygulayarak, başınızla da avuç içinize baskı uygulayın. Bu hareket beşe kadar sayılarak yapılmalı. Daha sonra başınızı rahat pozisyona getirin. Aynı hareketi başınızın sol tarafına sol elinizle uygulayın.

Rahatlama: bu hareketi rahat olduğunuz bir zaman diliminde yapmalısınız. Sabahları kalkmadan önce, akşam yatağa yatınca yaptığınızda oldukça rahatladığınızı hissedeceksiniz. Sırt üstü yatarak, boynun altına destekleyici küçük bir yastık ya da yumuşak bir havlu yerleştirin. Burnunuzdan derin bir nefes alarak, bunu ağzınızdan yavaş bir şekilde verin. Bu hareketi 3 defa tekrarlayın. Aynı zamanda sağ elinizle sol omzunuzun üzerine, sol elinizle sağ omzunuzun üzerine hafif masaj uygulayın. Gün içinde boynun ve omuzların rahatlaması için, omuzlarınızı yukarıya doğru çekerek, beşe kadar sayın. Daha sonra omuzlarınızı eski haline döndürün. Bunun dışında omuzlarınızı öne doğru çekin, beşe kadar sayarak eski haline döndürün. Bunu omuzlarınızı arkaya doğru çekerek, aynı şekilde beşe kadar sayarak uygulayın.
" } ] }